nedeľa 21. augusta 2016

Slová a ich sila

Na to, aby sme získali radosť zo života, 
zbavili sa problémov a boli úspešní nie je treba veľké úsilie. 
Dôležité je veriť v seba, svoje schopnosti a mať pozitívny postoj. 
Využiť na to môžeme silu slova.

Ľudstvo už v dávnych dobách pochopilo, že slová, povedané s hlbokým vnútorným presvedčením a mnoho krát zopakované, majú silný vplyv na život človeka. Časté používanie slov so záporným nábojom vedie k zhoršeniu problémov a dejov v živote. Naopak, slová povedané pozitívne a s presvedčením dávajú človeku takú silu, že sa môže dostať z najťažších životných situácií a dosiahnuť úspech, zároveň vyvolávajú pocity šťastia. Moderná psychológia potvrdzuje previazanosť s tým, čo hovoríme a úspechom. Ide o to, že slová, ktoré často hovoríme sa ukladajú v našom podvedomí, vyvolávajú reakcie organizmu a celkovo majú vplyv na náš život. Preto ak určité problémy nedajú pokoja, je dobré zamyslieť sa nad tým, aké slová používame najčastejšie. Nižšie je niekoľko slov a slovných spojení, ktoré môžu pomôcť zbaviť sa problémov, priniesť úspech a hlbšie pochopenie toho, ako slová a ich spôsob použitia ovplyvňujú nás a život vôkol nás.
Úspech. Úspech miluje, keď ho nazvú menom. Používať toto slovo treba s hlbokou vierou, vnútorným presvedčením a pozitívnym naladením. Nie: „Ach, keby sa na mňa usmialo šťastie!“ Namiesto toho povedať: „Verím, že šťastie a úspech sa usmejú na mňa!“
Šťastie. Šťastie, to je pocit, to, k čomu spejeme. Je dobré, pripomínať si tento cieľ každý deň a s dôverou hľadieť do budúcnosti. „S istotou dosahujem šťastie!“ Opakovaním tohto slova, sa približujeme k svojmu cieľu a po určitom čase sa budeme cítiť šťastnejším a spokojnejším človekom.
Láska. Schopnosť milovať seba a svet vôkol je sľub úspechu, ktorý nemá rád skostnatených ľudí. Dôležité je hovoriť blízkym a priateľom o svojich citoch a pocitoch k nim a nebáť sa priznať svoju lásku svetu. Hovorte: „Milujem (mám rád/a) život pre jeho krásu a možnosti, ktoré otvára predo mnou!“ Na oplátku sa Život poponáhľa s odpoveďou.
Blahobyt. Prosperita. Bohatstvo. Keď sa na tieto slová pozrieme, uvidíme, že sa skladajú z dvoch slov v zmysle „získať výhodu“. Ak často používame toto slovo a obzvlášť, ak prajeme ostatným úspech a šťastie, po čase sami začneme dostávať od života tieto dary.
Vďaka. Ďakujem. Doslova znamená „dať požehnanie“. Šťastie sa otáča chrbtom k tým, ktorí iba berú a nedávajú. Preto je dôležité za úspech ďakovať, ľuďom, okolnostiam, za pomoc, či bezvýznamné udalosti, ktoré spôsobili radosť. Ďakovať za všetko a život nás za to objíme svojou štedrou náručou.
Dôvera. Ak veríme v seba a sebe, život je nám naklonený. „Verím sám sebe, v svoje sily a schopnosti!“ Časté opakovanie pomôže cítiť dôveru v seba a v silu života, i keď spočiatku je možnosť pochybností. Ďalším silným tvrdením je: „Dôverujem životu!“ a „Viem, že životné situácie sú tu pre môj prospech!“
Zdravie. Zábezpeka úspechu a života. Negatívne slová a zmýšľanie, diskusie o chorobách a neustále sťažnosti priťahujú problémy a zhoršujú fyzický stav tela a mysle. Ak používame slovo zdravie v pozitívnych kombináciách, prispeje to k tomu, že sa máme dobre a darí sa nám.
Nádej a Viera. Nádej a viera podporí človeka pozbierať svoje sily a dostať sa z najťažších situácií. „Verím v to najlepšie!“ - život to počuje a vytvorí podmienky.
Meňme svoj život k lepšiemu, používaním správnych slov. Šťastie je v našich rukách. Nech nám Život daruje svoju náklonnosť!
Ana Kreb
Obrázok: internet




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára